Το κέντρο φυσικοθεραπείας μας είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την ένταξη του κορυφαίου μηχανήματος αποκατάστασης , το οποίο είναι διαθέσιμο πλέον στο «οπλοστάσιο» του κέντρο μας.

Η Διαμαγνητική Αντλία αντιπροσωπεύει την κύρια οργανική εξέλιξη στον τομέα της μη επεμβατικής ιατρικής αποκατάστασης. Χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή θεραπειών ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ Θεραπείας, χρησιμοποιώντας την επιλεκτική αλληλεπίδραση στους διαφορετικούς βιολογικούς ιστούς μαγνητικών πεδίων υψηλής έντασης (2 Tesla) και μαγνητικών πεδίων χαμηλής συχνότητας (7 Hz) που παράγονται από τη διαμαγνητική αντλία.

Διαμαγνητική Αντλία

Διαμαγνητική Αντλία

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

– Ο διαμαγνητισμός είναι ένα είδος μαγνητισμού όπου τα υλικά αντιτίθενται στην κατεύθυνση των μοριακών τους συστατικών έναντι των εφαρμοσμένων μαγνητικών πεδίων, λαμβάνοντας μια απωθητική δύναμη. Ο διαμαγνητισμός είναι μια ιδιότητα, λόγω της φύσης τους, σωματικών υγρών, κυτταρικών δομών και υποδομών και πολλών φαρμακολογικών μορίων. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει πολύ γρήγορες, αποτελεσματικές και επιλεκτικές βιολογικές επιδράσεις.

– Κάθε παθολογία εξελίσσεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πρέπει να προσαρμόζεται στη θεραπεία για να είναι άμεσα και αποτελεσματικά η τελευταία. Η διαμαγνητική θεραπεία επιτρέπει μια διαδικασία προσαρμογής των μηχανισμών δράσης της στην ανατομική και παθολογική φάση της κυτταρικής βλάβης.

– Η διαμαγνητική θεραπεία, που ονομάζεται επίσης MDA (Μοριακή Διαμαγνητική Επιτάχυνση) είναι:

– Μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη θεραπεία

– Θεραπεία προσαρμοσμένη στην αναπτυσσόμενη πολυπλοκότητα της παθολογίας

– Τεχνική παρέμβασης που εφαρμόζεται αμέσως μετά το τραύμα ή στις προ- και / ή μετεγχειρητικές φάσεις

– Μια τεχνική που επιτρέπει την επέμβαση στο κατεστραμμένο δέρμα (πληγές στο κρεβάτι, διαβητικό πόδι, μετεγχειρητικά τραύματα) χωρίς να χρειάζεται άμεση επαφή με το δέρμα.

– Τεχνική που επιτρέπει την επέμβαση σε περίπτωση εκτεταμένης ακινητοποίησης (απευθείας σε επίδεσμο, αγκύλες, γύψο) χωρίς να χρειάζεται άμεση επαφή με το  δέρμα

– Μια τεχνική ικανή να εμφυτεύει φάρμακα χωρίς τη χρήση βελόνων ή ηλεκτρικού ρεύματος με τεράστιο πλεονέκτημα για τον ασθενή από την άποψη της άνεσης και της επαναληψιμότητας της παρέμβασης.

Διαμαγνητική Αντλία

Διαμαγνητική Αντλία

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ

 1. ΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ

Η Διαμαγνητική Αντλία επιδρά μηχανικά με άμεση δράση στο οίδημα που εμφανίζεται σε ιστούς μετά από τραυματισμό.

Λόγω του ότι το υγρό είναι διαμαγνητικό υλικό, απωθείται βίαια από την περιοχή (Διαμαγνητικό φαινόμενο).

Άλλο αποτέλεσμα της Διαμαγνητικής Αντλίας, είναι η επίδρασή της στην κυκλοφορία του αίματος : η εφαρμογή του μαγνητικού πεδίου μεγάλης εντάσεως καθιστά έντονες τις Δυνάμεις Lorentz με αποτέλεσμα την μείωση των εσωτερικών τριβών στα πολύ μικρά αγγεία και κατά συνέπεια την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας.

 1. ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ

Το δυναμικό της κυτταρικής μεμβράνης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των κυττάρων. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση των παθολογικών ιστών, είναι απαραίτητη η ρύθμιση του ηλεκτρικού δυναμικού των “ασθενών” κυττάρων.

Η δράση της ενδογενούς βιοδιέγερσης, βοηθά στην επαναφόρτιση της κυτταρικής μεμβράνης.

Η επιστημονική θεμελίωση βρίσκεται στους νόμους Faraday, Neumann και Lorentz όπου αναφέρεται ότι όταν ένα μεταβαλλόμενο μαγνητικό πεδίο εφαρμόζεται σε ένα καλό αγωγό – στην περίπτωση αυτή το ανθρώπινο σώμα – επάγει εντός του αγωγού, ένα ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο επαναφορτίζει την κυτταρική μεμβράνη.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισορροπία της αντλίας νατρίου-καλίου του κυττάρου ενώ προκαλείται αρτηριακή και φλεβική αγγειοδιαστολή (ευνοεί την αύξηση της ποσότητας των θρεπτικών ουσιών), οξυγόνωση και αντιφλεγμονώδη δράση, κι αυτό χάρη στην ταχύτερη διαδικασία ανταλλαγής ιόντων που προκαλείται από την Διαμαγνητική απώθηση.

Από τους παλμούς της Διαμαγνητικής Αντλίας, επηρεάζονται τα ιόντα του κυττάρου, με αποτέλεσμα την έντονη οξυγόνωση και ως εκ τούτου την αύξηση της αγγείωσης και της βιολογικής δραστηριότητάς του, λόγω της αποκατάστασης της ισορροπίας μεταξύ μεταβολισμού και ζωτικών δραστηριοτήτων του κυττάρου.

 1. ΜΟΡΙΑΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ

Με την Διαμαγνητική Αντλία, είναι δυνατόν να προωθηθούν εντός του ιστού μόρια (π.χ. φαρμάκου) με καθαρά μηχανικό τρόπο, λόγω της επιτάχυνσης που προσδίδει σ’αυτά το μαγνητικό πεδίο.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να προωθηθούν σκευάσματα φαρμάκων υπό μορφή υγρού, gel, ακόμα και στερεά αρκεί να διαλυθούν σε φυσιολογικό ορό.

 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Η Διαμαγνητική Αντλία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική συσκευή για την θεραπεία του πόνου.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η συσκευή εκπέμπει μία συγκεκριμένη συχνότητα η οποία αλληλεπιδρά άμεσα με τους υποδοχείς του πόνου με αποτέλεσμα την αύξηση της ουδού του πόνου.

Πρόκειται για μια θεραπεία ανώδυνη και ευχάριστη όταν εφαρμόζεται στον ασθενή.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ

 • Αθλητικές κακώσεις
  • Διάστρεμμα
  • Τενοντίτιδα
  • Μυϊκές θλάσεις
  • Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών
  • Μετατραυματικό οίδημα (γόνατο – ποδοκνημική άρθρωση )
 • ΜυοσκελετικέςΠαθήσεις
  • Πόνος μέσης (Δισκοπάθεια)
  • Πόνος αυχένα
  • Μυϊκοί σπασμοί
  • Πόνος σπονδυλικής στήλης
 • Τραυματολογία- Ατυχήματα
  • Κατάγματα
  • Οστικά οιδήματα
 • Ρευματικές Παθήσεις
  • Ρευματικές φλεγμονώδεις και οιδηματικές παθήσεις
 • Διαβητικό πόδι
  • Θεραπεία επούλωσης ελκών
 • Λεμφοίδημα(Θεραπεία καταπολέμησης οιδημάτων λέμφου)
  • Οιδήματα άνω άκρων
  • Οιδήματα κάτω άκρων

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με τον Εστιακό Κρουστικό Υπέρηχο